Елена Йончева: "Апартаментгейт" е само върха, а отдолу стои една грамада

0
11 милиарда евро къде са те, не са само в един апартамент на Цветанов
11 милиарда евро къде са те, не са само в един апартамент на Цветанов

Водещите на предаването "Плюс Минус" по "Нова телевизия" - Владимир Сиркаров и Кузман Илиев, влязоха в лек спор с лидера на евролистата на БСП Елена Йончева.

В един момент от разговора им тя заговори за 111-ото място на България по свобода на медиите в света.

„Е, да говорим за липса на свобода на медиите, при положение, че Апартаментгейт бе точно от медиите изнесен, мисля, че с вас можем специално да ви поканим да коментираме. Ние специално си говорим каквото искаме, ето сега и вие. Малко се прекалява с тази тема", казаха водещите, изразявайки несъгласието си с това, че страната ни е поставена на тази незавидна позиция.

"Не прекаляваме много. Защото свобода на медиите не е само да дадеш думата на представители на опозицията. Вие може да го направите това по хиляда пъти на ден, но това нищо няма да промени. Свобода на медиите означава да се правят журналистически разследвания, независимо коя партия управлява", отговори Йончева.

Тук Кузман Илиев я потита: "А "Апартаментгейт" какво е?"

"Вижте какво се казва в този доклад: България вече не е обетована земя за журналистите. И още нещо: В този доклад организираната престъпност в България се приравнява с властта. И да ви кажа изречението: Журналистите в България са мишена както на организираната престъпност, така и на властите, които ги подлагат на тормоз вместо да ги защитават".

"А по отношение на "Апартаментгейт" - това е само върха, а отдолу стои една грамада. 11 милиарда евро къде са те, не са само в един апартамент на Цветанов", завърши Йончева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари