Елена Йончева: Американски експерти потвърдиха, че записът с гласа на Борисов е автентичен

1
Аудиото не е манипулирано по никакъв начин
Аудиото не е манипулирано по никакъв начин Видео: Евроком

„Разпространеният в медиите аудиозапис с гласа на министър-председателя Бойко Борисов е автентичен. Това потвърдиха американски експерти, направили експертизата по мое искане. Те бяха категорични, че гласът в записа е на българският премиер, а аудиото не е манипулирано по никакъв начин“.

Това заяви в предаването „ЕвроДиков“ по Евроком евродепутатът от БСП Елена Йончева.

В записа мъжки глас използва обидни квалификации по адрес на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, говори цинично за европейските лидери и премиери, обяснява как използва институции в България, за да притиска бизнесмен, и заплашва да изгори политически опонент”. 

Йончева обясни още, че от името на партията на социалистите и демократите  в Европейския парламент е изпратено писмо до председателя на ЕП Давид Сасоли. По думите на Йончева, в документа се съобщава за наличието на запис, в който човек с гласа на Бойко Борисов отправя заплахи. В текста на писмото се настоявало също за разследване по случа, със съдействието на „Европол“.

В писмото се споменава за липса на действие на българските власти за изследване на автентичността на записа и обхвата на заплахата, както и за това, че в една демократична държава премиерът и правителството трябва да осигурят сигурността на публичните фигури и на политиците“, изтъкна още Йончева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари