Елен се вряза в училищен автобус на пътя между Просена и Николово

14
Училищният автобус е возил осем деца от 1 до 7 клас от Просена към Николово, когато малко преди отбивката за свинекомплекса от лявата му страна го връхлита елен
Училищният автобус е возил осем деца от 1 до 7 клас от Просена към Николово, когато малко преди отбивката за свинекомплекса от лявата му страна го връхлита елен Видео: Русе Медиа

Елен се вряза в училищен автобус с ученици и загина. Инцидентът е станал рано тази сутрин на пътя между Просена и Николово

 Училищният автобус е возил осем деца от 1 до 7 клас от Просена към Николово, когато малко преди отбивката за свинекомплекса от лявата му страна го връхлита елен, съобщава Русе Медиа. 

При сблъсъка е строшено стъкло и странично огледало на автобуса, а еленът е продължил посоката си на движение и е навлязъл в гората. Веднага е подаден сигнал за случилото се на тел.112, като са уведомени също кметът на Николово Златан Ванев, училищният директор, ловната дружинка в Николово и Държавно ловно стопанство „Дунав“.

На място е сформирана група от членове на ловната дружинка, които по следите, оставени от животното, го намират паднало на около 100-ина метра в гората. Под надзора на представител на ДЛС „Дунав“ еленът е изтеглен до пътя и е извозен.

Това е около 5-годишен елен, млад, в разцвета на силите си, далеч от трофеен екземпляр, с тегло около 200 кг. По думите на председателя на ловната дружинка Десислав Маринов еленът се е опитал да пресече от нивите към гората, но се е ударил в автобуса.

Няма пострадали деца при инцидента, каза кметът на Николово Златан Ванев. Той увери, че децата не са се изплашили, тъй като не са разбрали какво точно се е случило. Те са на училище и провеждат нормални учебни занятия. Автобусът е откаран за оглед на щетите от застраховател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари