Екзотични животни намират нов дом в екомузея в Русе

2
Вижте изоставените питомци, търсещи любящи стопани
Вижте изоставените питомци, търсещи любящи стопани Видео: NOVA

Вижте изоставените питомци, търсещи любящи стопани

Изоставени екзотични домашни любимци. Костенурки, игуани и други екзотични видове намират дом с помощта екомузея в Русе. От 10 години там работи преразпределителен център, който приютява и намира осиновители за изоставените питомци. Пурко е еднометрова 15-годишна игуана, която наскоро намери своя нов дом в екомузея.

"Един младеж, който е вече близо 30-годишен, си го е купил преди 15 години като малка сладка игуана, ей толкова голяма е била. 15 години се е грижил по-най добрия начин за нея. Сега този младеж създава собствено семейство и ще си имат бебе, а тъй като животното е свикнало да живее навсякъде в апартамента, и за да не се срещат с бебето той е предприел най-доброто действие като го подари на музея", разказва пред NOVA Венцеслав Петков, уредник в отдел „Природа” РИМ - Русе.

Пурко е най-големият лакомник сред обитателите на екомузея. "Сега сме на ряпа с моркови. Дадоха ми списък с това, което той е ял и се съобразявам с него", твърди гледачът Десо.

Австралийски вид дракон също е сред изоставените любимци.Кротък е и обича да бъде милван.

Сред новите питомци на музея има и брадата агама, едно от влечугите, което е оставено тук преди около две години. От музея не си го дават, смятат да си го отглеждат. Сред спасените и намерили постоянене дом в екомузея е и американски вид царевичен смок, открит в хотелска стая, и рибка за домашен аквариум, която се оказала сибирска есетра и вече е огромна. И въпреки, че игуаната и малкият дракон също ще останат в терариумите на екомузея, в преразпределителния център временно приемат и търсят дом за костенурки, зайчета, морски свинчета и хамстери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари