Експертите на РИОСВ - Русе провериха 105 обекта през март

0
Дадени са 45 предписания за отстраняване на констатирани нарушения
Дадени са 45 предписания за отстраняване на констатирани нарушения Снимка: Dunavmost

През месец март експертите от РИОСВ - Русе са извършили 110 проверки на 105 обекта от контролираната територия

От тях 85 са съгласно плана за контролната дейност, а 25 са извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 45 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

За установени административни нарушения на специалните закони са съставени 16 акта. 14 от тях са на билкозаготвители, които не са представили информация за количествата реализирани билки през миналата година, което е нарушение на Закона за лечебните растения. За осъществяване на дейност по третиране на отпадъци извън разрешените е санкионирано юридическо лице по Закона за управление на отпадъците, а друго – за неподаване на заявление за регистрация на инсталация съгласно изискванията на Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби, имуществени санкции и сключени споразумения по чл. 58г от ЗАНН са 3611, 61 лв., а по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) – 11 126,25 лв.

От получените суми през месец февруари 2022 г., на общините през месец март са преведени 7015, 58 лв. Най–голяма сума е получила Община Силистра – 3562, 40 лв.

От НАП през месец март са приведени 1103 лв. по наказателни постановления.

Пълният текст на месечната справка за месец март 2022 г. е публикуван на интернет страницата на РИОСВ-Русе: https://www.riosv-ruse.org/kontrolna-deinost/16236-mesechni-spravki-za-kontrolna-deynost

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ..
    От 16 акта, 14 на билкопроизводителите за неподадена информация за реализирана продукция!!! Абе вий в тоз РИОСВ нормални ли сте , тъпи ли сте, кви сте? Целия град потътал в смрад, мирише на всякви гадости от Монтюпета, Лубрики и тем подобни, наще опаткали билкозаготвителите! Поне не ги изнасяйте тези данни, че ставате ептин тотално насрани и смешни! Ония псевдо адвокат възира да са прави на Областен, тъз леля от от парка на Лома и тя ..........ТРаГИЧНА ИСТОРИЯ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари