Експерти за убийците на Ери Пехливанян: Гарабед Веринян е определен като социопат, а Михаил Михов - като психопат

4
Експерти за убийците на Ери Пехливанян: Гарабед Веринян е определен като социопат, а Михаил Михов - като психопат

Следващото заседание на Русенския окръжен съд по делото ще е на 24 април

Делото за убийството на собственичката на аптеки в Русе Еранухи Пехливанян, в което подсъдими са Гарабед Веринян и Михаил Михов, днес тръгна по същество в Русенския окръжен съд. Двамата мъже са с по три обвинения – за отвличане на 11 януари 2022 година, грабеж със сила на 65 000 лева и умишлено убийство с цел да прикрият другите две престъпления, информира Русе Медиа.

Тъй като делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, обвинението в лицето на окръжния прокурор Георги Георгиев и колегата му Пламен Петков представиха само обвиненията към подсъдимите. Частни обвинители и граждански ищци по делото са съпругът и синът на Еранухи Пехливанян и сестра ѝ. Семейството претендира по 250 000 лева за неимуществени щети и възстановяване на откраднатите 65 000 лева, докато искът на сестрата е за 100 000 лева солидарно за двамата подсъдими за неимуществени вреди.

И двамата обвиняеми се възползваха от правото си да дадат обяснения на по-късен етап.

Пред съда на разпит застанаха само няколко свидетели, след като на разпоредителното заседание страните се споразумяха, че показанията на останалите свидетели ще се приобщят към делото, без хората да бъдат викани в съдебната зала.

В съда днес показанията на двама от свидетелите бяха свързани с пребиваването на обвиняемите в къща в село Божичен, пред която са били видени два автомобила – лека кола и „баничарка“. Къщата е била на човек, който от няколко години не е бил там, с висока 2 метра каменна ограда. Това е било мястото, където двамата обвиняеми са разчленили тялото на жената.

Приятел на семейство Пехливанян свидетелства за отношенията между съпрузите и за притесненията му, когато не е успял да се свърже със съпругата си. Бедрос Пехливанян и синът му Рафи са преживели много тежко всичко случило се, особено когато са видели веществените доказателства, удостоверяващи смъртта на Ери. Животът им се е променил изцяло, като се е наложило съпругът да поеме изцяло бизнеса, а синът да се откаже засега от развитието си в чужбина.

Близки на сестрата на Ери Пехливанян също свидетелстваха какво е преживяла и как трагедията се е отразила върху нея, предвид силната връзка, която са поддържали непрекъснато двете сестри.

Експертизите на вещите лица, свързани с мобилни телефони, компютри, камери за видеонаблюдение и технически устройства, бяха приети без въпроси от страните.

Комплексните съдебно-психологически и психиатрични експертизи също бяха приети без въпроси, с изключение на индивидуалните психологически експертизи. От въпрос на адвоката на семейство Пехливанян стана ясно следното: Гарабед Веринян е определен като социопат, а Михаил Михов – като психопат. Въпросът към вещото лице беше кой има доминираща функция при симбиоза между социопат и психопат и кой от кого го е страх. Тъй като отговорът на този въпрос е в сферата на хипотезите и е материя за криминален психолог, експертът се въздържа от отговор.

Тъй като имаше експерти, които не присъстваха на днешното заседание, делото бе отложено за 24 април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари