Експерти обясниха какво е първото, което трябва да правим сутрин

0
Много хора като си лягат оставят чаша с вода, а сутринта я пият
Много хора като си лягат оставят чаша с вода, а сутринта я пият

Учените съветват да се пие прясна вода сутрин

Пиенето на вода сутрин след събуждане е много полезно, но това не важи за вода в чаша, която е стояла цяла нощ - не е нужно да консумирате такава течност, предупреждават експерти, пише zdrave.to

Според експерти много хора слагат чаша вода до леглото през нощта, но така я превръщат в застояла. 

В такава влага поради разтварянето на определено количество въглероден диоксид се образуват токсични съединения. Това може да промени рН и вкуса на водата и може да има плесенясал оттенък. 

Друга причина, поради която не трябва да пиете вода, останала в чашата на сутринта, е проникването на прахови частици и онези микро отломки от въздуха, които не се виждат с очите ви.

Експертите също така казаха, че промяна в химичния състав на водата може да настъпи през нощта. Учените съветват да се пие прясна вода сутрин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари