Експерт: Цената на бензина и дизела ще падне с 10-15 стотинки

0
Зад частната компания "Мед" стоят руски интереси, смята Христо Казанджиев
Зад частната компания "Мед" стоят руски интереси, смята Христо Казанджиев Видео: NOVA

По думите му зад частната компания "Мед" стоят руски интереси

"Зад частната компания "Мед" стоят руски интереси, които са чакали да дойде момент, в който ще се наложи да се взема газ от посредник. Някой се стреми да генерира бързи и лесни пари. Смятам, че цената на бензина и дизела би следвало да паднат с 10-15 стотинки".

Това заяви енергийният експерт Христо Казанджиев за "Офанзива".

По думите му прекратяването е едностранно и е драстично нарушаване на сключения договор. "Газпром" може да предприеме мерки. Въвеждането в експлоатация на връзката Стара Загора - Комотини, суапови сделки за азербайджански газ и договаряне с международни търговци на природен газ са сред алтернативите", посочи той. И допълни, че доставките по газопровода Турски поток няма да бъдат прекратени заради Сърбия и Унгария.

Според него от 6 месеца до 1 година ще важат новите доставки на природен газ от терминала в Ревитуса. "Очаквам задържане на цената на природния газ - 100 евро на мегаватчас, отколкото намаляване или увеличаване. Вземаме руски газ, но под друга форма. Бързо ще бъде осигурен втечнен газ от Гърция. "Булгаргаз" трябва да отговори дали е имало наличен капацитет и е могла да кандидатства за капацитет в Ревитуса", коментира Казанджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    4
    24090
    Ако не падне го намирам тоя и му чупя носа...
  • 5
    3
    darkaveng
    "Експертин" искам да съм, Мамо, дълбокомислени (и нефелни, и нефелни) експертизи да правя! Пфу, и Идиоти-"експерти"!
  • 10
    2
    Свикнали сме ...
    От 6,10 лв. на 6,00 лв. за 1 л А-95 бензин със заплата 600 - 700 лв. - тия наши икономични експерти трябва да са завършили само у Хардватския университет. Пък кой стои отзаде, дали медвед или филанкешията е без значение - на българите ни е постоянно вътре!
  • 24
    1
    Казанската Афера
    Вдигни с два лева,намали с десет стотинки,аман от експерти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари