Експерт: При отказ от внос на руски горива, ще има скок с 20 стотинки на колонка

0
"Ако войната свърши, цените ще са много под 3 лв.“, обясни Димитър Хаджидимитров
"Ако войната свърши, цените ще са много под 3 лв.“, обясни Димитър Хаджидимитров Снимка: bTV, стоп кадър

"Ако на срещата на върха на НАТО решат да се спре вносът на руски горива деривати, газ - предполагам, че ще има повишение от 20 ст. на колонка"

Това каза пред bTV Димитър Хаджидимитров, зам.-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносител и превозвачи на горива.

„Ако се задържи тази тенденция, нормално е да скочат, но ако не се вземе това решение, предполагам, че ще има връщане пак назад на цените", добави той и обясни, че при решение за спиране на вноса това няма как да стане от днес за утре.

Ще са нужни около 6 месеца, но само информацията ще увеличи цената. После като няма потребление, цената отново ще падне, каза още Хаджидимитров.

Той добави, че има спад и на потреблението с 30%.

„Може би всеки си прави сметка в момента дали да не се качи на метрото, да си вземе колелото, да се разходи пеш. Но ако войната свърши, цените ще са много под 3 лв.“, обясни още експертът.

"Целият бранш работим за потребителите. Намалили сме си максимално печалбите, за да не виждаме цени над лв.3 на колонка", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Bonkerz
    Ти си пълно куку. Всяко твое изречение е пълна глупост, лъжа, или нанипулация. Ясно е, че троловете сте вие, рубладжии. Аз не се крия под универсалния ник "русенец" или до 3, 4, 5... кви даскали, марии и т.н. те гонят не е ясно на обществото. Ама в твоята глава си велик и умен като Путлер... баси смешките.
  • 6
    6
    до 5
    1 и 2 сме различни хора. А ти се научи да четеш, каквото искам това мога да напиша, а който както иска така да го разбира. Провокирате вие, троловете, както и разни нещастници, които в сайтове като този намират изява на своята простотия и неосведоменост. Иначе казано се правят на по-велики отколкото са.:) Прочети в сериозната американска преса за колко време стигат резервите на САЩ от петрол и тогава ръси глупости. Даскале, бе това ти ли си?:) Познах те по липсата на логика, познания за устройството на икономиката и света. Изобщо защо не се грижиш за животните си, а си взел да се излагаш тук?:)
  • -6
    5
    Bonkerz
    Първият коментиращ (и вторият е същия човек) ви изпързаля с провокацията си. Вижте, че в бързината даже не си е сменил ника и коментира точно в 8:20ч. Той може да напише иронично, че и 50 стотинки отгоре би платил, за да ви ядоса и провокира... Сто пъти се каза, че петрол от друго място лесно може да се намери, а и САЩ могат да отключат резервите си и цената да падне заради по-голямото предлагане. Газ е доста по-трудно да се намери за индустрията в Европа, но пък в БГ употребяваме мн малко количество газ.
  • -8
    4
    До 3
    Неграмотен селяк си и такъв ще си останеш. Тръгвай при господарчето си Путин. Ама и той не носи ботуши, а маркови якета за 20 000 евро. Естествено от истинската Европа. Струващи пенсияна на 100 руски пенсионери. Безсрамник
  • 13
    3
    до 1
    Мълчи глупак неграмотен. Щял да плаща 20 ст. главоногия от ботуши да се отървал. То целия свят дава назад след излизането на Русия от пазарите, всички са изперкали, тая амеба тука обаче, щяла да плаща и да се приключвало. Ужаса тепърва ще се разгръща. Русия няма да изпусне току така абсолютното приимущество, което се създаде. Трепането на хохли ще бъде дълго и агонизиращо за света и за усраина. Русия нито гладна ще остане нито на студено ще бъде. Аман вече от малоумници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари