Автобусните превозвачи вдигат цените на билетите

0
Причината - малко пътници, COVID-кризата и скокът в цената на горивата
Причината - малко пътници, COVID-кризата и скокът в цената на горивата Видео: NOVA

Причината са високите цени на горивата

Автобусните превозвачи започват поетапно повишение на цените на билетите, предаде NOVA. Скокът ще е с около 50 процента и ще важи както за някои градски линии, така и за пътувания между селата.

Причината - малко пътници, COVID-кризата и скокът в цената на горивата.

В Благоевград, например, билетът за градски транспорт от днес ще е лев и 20 стотинки,  а не – 80 стотинки, както досега.

„Ние сме направили невъзможното да запазим тази цена, знаете колко пъти разговаряхме с правителството, така че ние в момента нямаме много голяма алтернатива освен да се позовем на закона. Той позволява при подобни форсмажорни обстоятелства да завишим  цените на билетите – но това е разрешено до 50%. Дори с 50% да увеличим цените на билетите, ние не можем да компенсираме разликата в горивата, която е над 200% в момента. Наистина няма с какво да заредим тези гориваобясни Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари