Експеримент на пътя убиец край Своге

0
Служители на Националната следствена служба обходиха метър по метър смъртоносната отсечка
Служители на Националната следствена служба обходиха метър по метър смъртоносната отсечка

Служители на Националната следствена служба обходиха метър по метър смъртоносната отсечка.

Проведоха следствен експеримент на пътя убиец край Своге, където през август при катастрофа загинаха 20 души. Близо два часа служители на Националната следствена служба и на пътната агенция обхождаха и измерваха трасето около мястото на инцидента. А докато траеше експеримента, пътят Своге - Нови Искър остана затворен, предаде Канал 3.

Следственият експеримент започна малко след 11 часа със затварянето на отсечка от смъртоносното трасе. Той включи и оглед на точката на удара с мантинелата на пътя за Своге.

След като тя бе сменена с нова, а асфалтът във фаталния участък беше подменен, местните забелязват, че катастрофите в района са секнали.

Следователи, полицаи и пътни експерти обходиха метър по метър целия завой, от който пътническият автобус излетя в близкото дере на 25 август. Екипи на Пътна полиция отклоняваха водачите по обходни маршрути и към магистрала „Хемус”.

Поредната експертиза е част от разследването за смъртта на 20 души. За нея до момента обвиняем е единствено шофьорът на автобуса.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари