Екоминистърът обясни на протестиращи от ТЕЦ Марица-3 защо няма да работят

0
"В крайна сметка животът и здравето на хората в Димитровград и региона е по-важно от функционирането на едно предприятие", категоричен бе Борислав Сандов
"В крайна сметка животът и здравето на хората в Димитровград и региона е по-важно от функционирането на едно предприятие", категоричен бе Борислав Сандов Снимка: БГНЕС / Архив

"ТЕЦ "Марица 3" беше затворен заради системно нарушение на нормите за чистота на атмосферния въздух, по-специално серните диоксиди"

 Това съобщи вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов по повод протеста на работещите в централата, предаде БНР.

"И на основание на това, че предприятието не е реновирано, не е ремонтирало частите, които са общите части, и има голям брой неорганизирани емисии, ние бяхме принудени да затворим това предприятие до момента, до който не бъдат отстранени тези проблеми, защото в крайна сметка животът и здравето на хората в Димитровград и региона е по-важно от функционирането на едно предприятие", обясни министърът.

Сандов уточни, че изцяло от оператора зависи да направи нужните нововъведения, ако сметне за нужно да инвестира тези средства.

"Това предприятие беше затворено и не работеше известно време заради тези проблеми, които има, но поради високите цени на електроенергията то отвори отново и предпочиташе да заплаща глобите и санкциите, но да продължи да функционира. Но когато тези нарушения стават прекалено много, то ние в крайна сметка на първо място са ни животът и здравето на хората в региона. Получавахме множество сигнали."

Борислав Сандов е гост на националната конференция на КНСБ „Работеща България за бъдещето на труда“, на която зеленият преход е една от основните теми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Бъззззз
    Сандов с безумните му обяснения вече прекали ... Остави хората без работа ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари