Екипи на ЦСМП: Не протестират медици, а предимно шофьори

0
"Защита" е шофьорски синдикат, заявяват служители на ЦСМП
"Защита" е шофьорски синдикат, заявяват служители на ЦСМП Снимка: Dunavmost

"Защита" е шофьорски синдикат, заявяват служители на ЦСМП

Екипи на Спешна помощ се разграничиха от протеста, организиран от синдикатЗащита” в София, като уточняват, че спешните медици и спешните екипи не протестират, предава NOVA. В своя позиция твърдят, че в демонстрациите участват предимно шофьори на линейки, които „призовават за бунт колегите си от много време и проявяват изключителна агресия към всички”.

В позицията на ЦСМП Екипи се допълва: „От последния им така наречен протест (винаги наброяват 30 - 60 човека и не могат да представляват нито едно ЦСМП в България) всячески САБОТИРАТ работата в Спешна помощ и напрежението сред екипите вече е огромно”.

Някои членове на „Защита” вече отказват да изпълняват служебните си задължения, като се аргументират със „за толкова пари - толкова!”. В социалните мрежи членове на „Защита” постоянно изтъкват, че и те хранят семейства и това, което обяви министърът - 1500 лв. основна заплата + клас „прослужено време” и ДМС - около 2000 лв., са им недостатъчни и защо медицинският персонал получава повече, след като са екип?! Някои стигат дотам да коментират работата на медицинските лица и да ги обиждат”, се уточнява в позицията.

Според спешните екипи поведението е недопустимо и сериозно възпрепятства дейността на всички, ангажирани в тежкия и стресов процес. „Това противопоставяне на шофьори срещу лекари, фелдшери, медицински сестри и парамедици прави невъзможна ефективността и бързината в условията на спешност и може да коства човешки живот”, предупреждават те.

Екипите на ЦСМП коментират, че решението да се увеличат парите на всички, работещи в Спешна помощ, е било възможно най-справедливото. „Но „Защита” иска да е само за шофьорите, защото е шофьорски синдикат, независимо, че се опитват да се представят за глашатаи на Спешна помощ”, се твърди още в позицията.

От синдикатЗащита” считат, че към момента допълнителните средства, отпуснати от парламента, не са разпределени справедливо в ЦСМП и продължават да настояват за равномерно разпределение. От синдиката припомнят, че с писмо са поискали среща с премиера Николай Денков на 31-ви август, но до този момент не са получили отговор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари