Медици също готвят протест, ако няма увеличаване на заплатите

3
От Синдиката настояват за увеличение на основните трудови възнаграждения на работещите в сектор „Здравеопазване“
От Синдиката настояват за увеличение на основните трудови възнаграждения на работещите в сектор „Здравеопазване“ Снимка: БГНЕС

Това заяви председателят на национален синдикат „Защита" Красимир Митов

„Разбрахме се за една последяваща среща. Въпросите, които сме поставили още от лятото, за най-голямо съжаление, към днешна дата нямат отговор. На нито един въпрос на този етап не получихме конкретен отговор”. Това заяви председателят на национален синдикатЗащита" Красимир Митов след среща със заместник-министъра на здравеопазването Георги Йорданов, предаде NOVA

От Синдиката настояват за увеличение на основните трудови възнаграждения на работещите в сектор „Здравеопазване“, увеличение на Бюджетите за издръжка на ЦСМП в страната, увеличение на стойностите на клиничните пътеки и др.

Красимир Митов каза, че другата седмица се събира националният им съвет, за да информират и ще имат готовност за евентуални протести, „за да разберат, че няма да отстъпят медиците от това, което искат“. „Ще изчакаме тези десет дни да получим точен и ясен отговор ще има ли увеличение, с колко ще бъде то и какви мерки ще бъдат предприети“, каза той.

„Ако бъдат премахнати от заплатите на медиците допълнителните пари за борбата с COVID-19, здравният сектор ще бъде един от най-ниско платените”, заяви Митов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари