Екатерина Захариева: Мълчанието на ПП е позитивен сигнал

0
Ние не виждаме „Възраждане“ в бъдещия кабинет
Ние не виждаме „Възраждане“ в бъдещия кабинет Видео: bTV

Редно е най-голямата партия да излъчи премиер, но дори и това не е условие, посочи тя

Проевропейските и евроатлантическите партии представляват 65%. Вотът на гражданите казва – „седнете и работете“. Най-голямата заплаха е, че доверието в парламентарната република все повече ще намалява. Ако българските граждани виждат скандали, кратък парламент, нормално е доверието в парламентаризма да намалява. Това е опасно“.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Според нея ДПС е евроатлантическа партия.

Опорката е – „Свалиха ни ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, да си направят правителство“. Ние не виждаме „Възраждане“ в такъв кабинет. Приемам мълчанието на „Продължаваме промяната“ като позитивен сигнал“, добави Захариева.

Десислава Атанасова не обясни защо ГЕРБ ще търси подкрепа от ПП, след като ги свали от власт

Бившият външен министър определи позицията на съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов като „бягане от отговорност заради икономическото състояние на страната“.

Деница Сачева: Фокусирали сме се върху широко правителство

Прекалено рано е да се говори за състав на кабинет и министър-председател. Намесата в ГЕРБ е абсурдно. Така не работи демокрацията. Това е нашият лидер, който е избран съвсем скоро. Четири избори показваме категорични резултати. Идеята на нашата партия е да се определят хора, които да направят първите контакти. Редно е най-голямата партия да излъчи премиер, но нашият лидер дори и това не постави като условие. Трябва да спрем чертаенето червените линии“, подчерта Захариева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари