Екатерина Михайлова: В поведението на двете водещи сили няма смисъл

1
Зрителят не го интересува дали е меморандум, или споразумение. До хората стига, че има спор кой и как да раздели властта, добави тя
Зрителят не го интересува дали е меморандум, или споразумение. До хората стига, че има спор кой и как да раздели властта, добави тя Видео: bTV

Зрителят не го интересува дали е меморандум, или споразумение. До хората стига, че има спор кой и как да раздели властта, добави тя

Дайте да направим нова наказателна стратегия, която да модернизира борбата с престъпността. Да направим следващи стъпки за ново законодателство. От години се говори за новия Наказателен кодекс. Сигурно няма да го доживея. Дано не стане така. Трябва да се случат промените във всички съвети, да има по-висока отчетност от прокуратурата, но това става с хора. Имам надежда към парламентарната комисия, но не можем да разчитаме на завареното в структурата на съдебната власт. Парламентарната комисия за Мартин Божанов-Нотариуса трябва да влезе силово и да се събере информация без пукнатини. Трудно ще стане“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV проф. Екатерина Михайлова, конституционалист и университетски преподавател.

По самите времеви разписания на Конституцията новите хора ще се появят в края на тази година. Гражданското общество може да оказва натиск, но без институционална подкрепа не може да се справи“, подчерта тя.

В поведението на двете водещи сили няма смисъл. Единствената логика е в това в момента да се опитат да се позиционират и в следващото управление да получат по-стабилни позиции. Не казвам повече, а по-стабилни“.

Логиката е трудно обяснима, а от сутринта до вечерта позициите се сменят. Разговорът, който водят помежду си, не стига до хората. Зрителят не го интересува дали е меморандум, или споразумение. До хората стига, че има спор кой и как да раздели властта“, добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари