ЕК ускорява процеса на присъединяване на Украйна към ЕС

0
Урсула фон дер Лайен увери Зеленски, че приемането на Украйна ще отнеме „седмици, а не години“
Урсула фон дер Лайен увери Зеленски, че приемането на Украйна ще отнеме „седмици, а не години“

Русия ще изпадне в икономически, финансов и технологичен упадък, докато Украйна върви към европейското бъдеще, това виждам“, заяви председателят на ЕК

ЕС предложи ускорен път на приемане на Украйна в Съюза.

На среща между ръководителя на ЕК Урсула фон дер Лайен и президента на страната Володимир Зеленски, Украйна получи специален въпросник, който е стъпка към предоставянето на статут на кандидат-член на ЕС, предава Дарик радио.

Урсула фон дер Лайен увери Зеленски, че ЕС ще подкрепи Украйна, за да гарантира, че приемането ѝ ще отнеме „седмици, а не години“.

 

„Русия ще изпадне в икономически, финансов и технологичен упадък, докато Украйна върви към европейското бъдеще, това виждам“, каза председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пред президента на Украйна Володимир Зеленски.

Получавайки въпросника в плик, Зеленски увери журналистите, че ще бъде готов след седмица.

Жозеп Борел, върховният представител на ЕС за външната политика, добави, че повече от 7 милиона евро са били отпуснати за събиране на доказателства за военни престъпления пред Международния наказателен съд.

Борел увери Зеленски, че в най-скоро време делегатите на ЕС ще се върнат в Киев, и призова колегите си да последват примера им.

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Който и да е
    Украйна не се бори за независимост, повече от видимо е, че целта на Русия не е превземането на Украйна. Целта се прикрива от нацистка Европа. И накрая, ще кажат, че Русия се е провалила, а тя вече спечели.
  • 5
    4
    Сега е моментът
    България да напусне шибаният им еврогейски съюз, нато, оон и сзо!
  • -1
    3
    До втори
    Напротив, Украйна ще я има. Този народ доказа, че заслужава своята независимост. Този народ и тази държава показаха, че заслужават да са свободни и да имат правото да се самоопределят Също така лично на нас ни показаха, че ако продължаваме да изпълняваме тъпата максима "покорна главица сабя не я сече", винаги ще бъдат незабелязани, мачкани и ръководени. А до първия многознайко, освен че показва своята лошотия разкрива и явна неграмотност. Украйна може много да даде. Във всяко едно направление. Ако Украйна не представлява някакъв интерес никога диктаторът от Кремъл нямаше да нападне тази страна. Нима все още има някой, който да вярва в мотивите на Москва? Със своето над 40 милиона население Украйна има развита промишленост, земеделие, медицина, образование, култура. Вярно е, че джуджето в момента разрушава всичко, но украинците като народ бързо ще се изправят на крака и ще се възстановят. След като само за един месец показа на света колко "велика" е "славната" руска армия, в която се наливат несметни количества пари, те ще покажат и как могат да се възстановят. Дано тогава ние усеем да извадим главите си от пясъка където сме ги заринали и да гледаме и да се учим.
  • 1
    2
    До 1
    Спокойно, няма да има Украйна.
  • 8
    1
    Гошо кучИ лошо
    Добре, че на останалите държави не им отне по 10г да изпълнят критериите и сума ти и пари наринахме за такси и още толкова усвоихме без особен резултат. В крайна сметка УкраИна, с какво точно би допринесла? Как би си плащала задълженията ?! Или може би защото Европа налива масло в огъня, сега ние нормалните хора ще построим обратно Украина. Така е било и пак така ще си бъде. Една Урсула бърка в кацата и пилее, друг да плаща ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари