ЕК разреши железопътния транзит на стоки към Калининград

1
Транзитът на стоки за военни цели обаче, ще бъде забранен
Транзитът на стоки за военни цели обаче, ще бъде забранен

Транзитът на стоки за военни цели обаче, ще бъде забранен

"Русия може да продължи железопътния транзит на санкционирани стоки през територията на Европейския съюз към своя ексклав Калининград, но транзитът на стоки, които служат за военни цели, ще бъде забранен", съобщи ДПА, като се позова на изявление на Европейската комисия, предаде БТА.

Литва, която е разположена между Русия и Калининград, ще може да блокира железопътни пратки само на определени стоки с възможно дойно предназначение.

"Русия може да превозва и други стоки, които са санкционирани от Европейския съюз, като продукти от желязо и стомана, но в редовни количества", заяви дипломатически източник. Пътният транспорт през територията на Европейския съюз към Калининград остава забранен.

Новите инструкции, изпратени на страните членки на ЕС имат за цел да намалят нарастващото напрежение между Русия и Литва. В средата на юни прибалтийската република ограничи транзита на стоки, които са част от европейския списък със санкции, като желязо и стомана, което принуди Москва да заплаши с налагането на контрамерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари