Едуард Папазян: Скандалът с машините е от глупост

0
Не може да си шеф на Секционна избирателна комисия и да отмяташ преференции, като камерите те снимат, каза журналистът
Не може да си шеф на Секционна избирателна комисия и да отмяташ преференции, като камерите те снимат, каза журналистът

Не може да си шеф на Секционна избирателна комисия и да отмяташ преференции, като камерите те снимат, каза журналистът

Скандалът (с машините за гласуване) не е чисто политически, а е от глупост. Скандалът, който стана – не може да си шеф на Секционна избирателна комисия и да отмяташ преференции, като камерите те снимат. Видеонаблюдението не помогна в друга секция, в която се вижда, че един от членовете влиза няколко пъти”. Това заяви журналистът Едуард Папазян в предаването „Твоят ден” по NOVA по повод заснетите изборни нарушения от първия тур на местните избори на 29 октомври т.г. Тогава камерите за видеонаблюдение заснеха как председател на СИК в село Малорад попълва бюлетини в полза на един от кандидатите, а в 72-а секция във видинския квартал „Нов път” мъж гласува няколко пъти - дават му бюлетини, той ги попълва и ги пуска в урната. След като е пуснал клипа в социалните мрежи членът на тази СИК твърди, че е пребит и заплашван от петима мъже.

Калина Крумова изтъкна, че случаите на изборни нарушения уронват доверието в институциите и в изборния процес. Тя каза, че преди години хората са се припознавали в кандидатите, а сега гласуват за по-малкото зло. „Мотивацията за гласуване, тази отрицателност на вота е тенденция, която не мисля, че ще ни отведе до нещо добро”, каза тя. „Четвъртият в държавата (кметовете) трябва да го избираме с желание. Местните избори са вот за личности”, припомни тя.

За кандидатурите на Ваня Григорова и на Васил Терзиев бившият депутат и журналист Крумова каза, че доскоро не са били разпознаваеми като лица и политици. Според Папазян това може би е знак, че идва разпада на класическите партии от периода на прехода и поява на повече обществени движения, за които може да се гласува.

„Още на първите избори си спомням как в студиото на „Всяка неделя” влизаха всякакви хора“, обясни Папазян защо от години не гласува.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Папазян, Лебикан
    Мама ви и арменци страхливи! Вървете да си защитавате държавата бе! Да съществувате, а не да ни ядете парите! Бъдете мъже поне един път! Хилядолетия само лапате.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари