Едно от първите ваксинирани деца в България е син на лекарка от Търново

1
Неврологът доктор Мария Декова от Велико Търново е на смяна в горнооряховската болница, а с нея ще е и 9-годишният Виктор
Неврологът доктор Мария Декова от Велико Търново е на смяна в горнооряховската болница, а с нея ще е и 9-годишният Виктор Видео: NOVA

Зад решението за поставяне на ваксината стоят много фактори, включително житейски

Едно от първите ваксинирани деца в България е син на лекарка. Оказа се, че зад решението за поставяне на ваксината стоят много фактори, включително житейски, предаде NOVA

Лекарката, която първа у нас ваксинира детето си, ще дежури на най-светлия празник – Бъдни вечер. Неврологът доктор Мария Декова от Велико Търново е на смяна в горнооряховската болница, а с нея ще е и 9-годишният Виктор.

Доктор Декова работи на няколко места, тъй като отглежда сина си сама. Детето й беше едно от първите ваксинирани българчета, след като детските ваксини пристигнаха. Една от причините за това решение се оказа именно трудността да бъдеш самотен родител. „Утре съм на работа. Понякога водя и детето, така ще се чувства по-спокойно. Ходейки в града и на училище ще е по-спокойно”, разказва тя.

Така момчето често попада в болнична среда. „Така се е случило. Все някой трябва да работи. Няма как. При нас обслужваме болните 24 часа. Няма празник и делник”, казва Декова.

Вероятно точно така двамата ще посрещнат и Коледа - на дежурство. „Най-вероятно утре ще дойде, ще видим”, добавя Мария Декова.

Тя и 9-годишният Виктор не са прекарали COVID-19. Сега вече и двамата са имунизирани и ще бъдат по-спокойни за здравето си. За предстоящите празници майка и син си пожелават само едно. „Искаме по-бързо да се отървем от този COVID-19 и да не причинява това зло, което е сега”, казва д-р Мария Декова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари