Първите 25 медици и сестри от УМБАЛ "Канев" се ваксинират днес

0

25 души медицински персонал от УМБАЛ "Канев", сред които лекари и медицински сестри са първите, които днес до края на деня ще
се ваксинират срещу SARS-CoV-2 с първата партида ваксини на Pfizer&BioNtech, които бяха доставени тази сутрин в лечебното
заведение

Това съобщават от пресцентъра на болницата. Очаква се в началото на 2021 г. ваксини да бъдат поставени и на останалите служители,които са заявили желание да бъдат ваксинирани, а те са близо 50 % от екипа на лечебното заведение. Първите двама ваксинирани днес бяха д-р Лидия Стефанова- медицински директор на Голямата болница и началник на отделение Анестезиология и интензивно лечение и д-р Симеон Симеонов – началник на отделение Обща, гнойно-септична, детска и еднодневна хирургия.
„През последните 9 месеца бях свидетел на това какво е способен да причини този вирус на хората. Смятам, че е важно да сме в крак с науката и съвременната медицина и да им имаме доверие, за да можем да спрем тази агония!“. Това каза д-р Стефанова, след като бе ваксинирана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари