Първите 25 медици и сестри от УМБАЛ "Канев" се ваксинират днес

0

25 души медицински персонал от УМБАЛ "Канев", сред които лекари и медицински сестри са първите, които днес до края на деня ще
се ваксинират срещу SARS-CoV-2 с първата партида ваксини на Pfizer&BioNtech, които бяха доставени тази сутрин в лечебното
заведение

Това съобщават от пресцентъра на болницата. Очаква се в началото на 2021 г. ваксини да бъдат поставени и на останалите служители,които са заявили желание да бъдат ваксинирани, а те са близо 50 % от екипа на лечебното заведение. Първите двама ваксинирани днес бяха д-р Лидия Стефанова- медицински директор на Голямата болница и началник на отделение Анестезиология и интензивно лечение и д-р Симеон Симеонов – началник на отделение Обща, гнойно-септична, детска и еднодневна хирургия.
„През последните 9 месеца бях свидетел на това какво е способен да причини този вирус на хората. Смятам, че е важно да сме в крак с науката и съвременната медицина и да им имаме доверие, за да можем да спрем тази агония!“. Това каза д-р Стефанова, след като бе ваксинирана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук