Една тарифа за по-благоприятни цени за тока, парното и водата

0
Според Мартин Димитров 0% ДДС върху хляба има огромна опасност да не даде резултат
Според Мартин Димитров 0% ДДС върху хляба има огромна опасност да не даде резултат

Според Мартин Димитров 0% ДДС върху хляба има огромна опасност да не даде резултат

"Работи се за една тарифа, която да бъде при по-благоприятни цени за тока, парното и водата. Над това минимално потребление, цените ще бъдат по-високи. При такъв подход хората с ниско или запазено потребление ще плащат ниска цена. Трябва да има и база данни за енергийно бедните". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA Мартин Димитров, енергиен експерт и депутат от "Демократична България".

По думите му неувеличаването на бюджетния дефицит ще гарантира стабилността на публичните финанси.

"0% ДДС върху хляба има огромна опасност да не даде резултат. От друга страна диференцираното ДДС за парното и газа със сигурност ще намали цените и е полезна мярка", посочи той.

Според него отстъпката за горивата от 25 стотинки би трябвало да влезе в сила от 1 юли и да действа до края на годината.

"Отстъпката ще важи за най-евтините горива. Има логика в тази мярка, защото цените са високи. Вероятно ще е срещу предоставяне на талона и записване на регистрационния номер. Тази мярка е предвидена като разход в актуализацията на бюджета", поясни Димитров. И уточни, че ще има намаление за законната лихва за забавени плащания - от 10% на 8%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ненормалници!
    Някой си въобразява, че цяла България е на парно. А огромна част от населението няма такова и след като изхвърли печките на твърдо гориво се отоплява на ток. Една акомулираща печка на нощна енергия изразходва почти 1000 кв на месец. А пералня, котлон, хладилник?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари