Една история за завзети български земи от Турция

1
България ги предаде без бой в ръцете на турците
България ги предаде без бой в ръцете на турците

В петък ходих до Вълчановия мост - единствения мост по цялото течение на р. Резовска в Странджа, разказва в социалната мрежа историкът - балканист Костадин Костадинов. 

Тъй като той се намира зад граничния плет, извинете, зад Великата българска ограда (по думите на Валери Симеонов), трябваше да искам предварително разрешение. Изпратих подробна заявка до МВР с описание на време на пристигане и тръгване, имена и ЕГН. Всяка такава заявка се одобрява лично от министъра.

В момента, в който пристигнахме на мястото, където ни чакаше наш граничен патрул, от турската страна също се чу шум от пристигаща кола. Когато отидох до моста с моите спътници, от другата страна на реката ни чакаха 8 войници с автомати, които агресивно на турски започнаха да ни питат какво правим тук. Не ги успокои дори присъствието на нашия граничар. Турците се пръснаха около моста, млъкнаха и започнаха да ни снимат с две камери. Ние седяхме около 30 минути, аз свърших това, за което дойдох и си тръгнахме. В момента, в който затворихме портала на оградата зад себе си, турците запалиха колата си и също си тръгнаха. Нашият полицай беше доста изненадан, но не каза нищо освен, че никога досега не е виждал два турски патрула на едно място - защото турските патрули са от по 4 човека. Вечерта разказах случката на пенсиониран бивш военен в Малко Търново.

Той ме изгледа и каза следното - "турците са знаели, че ще идвате, точно в колко часа и къде, и са ви чакали. Искали са да ви респектират и уплашат. Явно сериозно се притесняват, щом са пратили цели два патрула, за да ви посрещнат". 

Айде сега кажете ми - това изненадва ли ви? Мен не. Щом един обикновен престъпник като Митьо Очите може да има информация за това какво се случва в МВР, какво остава за турското разузнаване? МВР е продънен гюм, от който тече информация към всеки, който си поиска. Само не знам дали турците са поискали сами тази информация, или нашите "патриотични" дьонмета са ме издали по своя инициатива.

А турците действително имаха и имат основание да се притесняват от мен и Възраждане, особено в перспектива. 

Костадин Кодтадинов пусна видео, от което се разбера защо е посетил това място. 

Една история за завзети от Турция и доброволно предадени от България земи и води, за национално предателство, за българска капитулация, за съвременно чуждопоклонничество и загуба на български идентитет. 

Добре дошли в устието на р. Резовска - мястото, за което България почти щеше да води война с Турция през 1979 г., и което същата тази "наша" България предаде без бой в ръцете на турците през 1997 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари