Едмонд Назарян спечели златото в Загреб

1
Едмонд Назарян за втори път ликува на европейския връх в класическата борба при мъжете
Едмонд Назарян за втори път ликува на европейския връх в класическата борба при мъжете Снимка: Startphoto.bg

Едмонд Назарян за втори път ликува на европейския връх в класическата борба при мъжете

21-годишният талант спечели златото в олимпийската категория до 60 кг, като на финала на първенството в Загреб бе категоричен срещу световния и европейски шампион Виктор Чобану (Молдова) - технически туш 13:0 за 2,02 мин, предаде БГНЕС.

Назарян стана №1 и в дебюта си при мъжете през 2020, когато бе едва на 18 г. Но тогава синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян взе златото в неолимпийската категория до 55 кг. Така Едмонд вече има 4 медала от големи първенства при мъжете. През миналата година той стана втори в Европа и в света.

Титлата е трета за България от първенството в Загреб след това на Мими Христова (65) и Юлияна Янева (68). По-късно тази вечер за златото ще спори и Кирил Милов (97) срещу Артур Алексанян (Армения), олимпийски, световен и европейски шампион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Mhhhm
    Едно голямо браво!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари