Единият от шефовете на Oracle e починал

0
Компанията потвърди смъртта на Марк Хърд
Компанията потвърди смъртта на Марк Хърд Снимка: David Paul Morris | Bloomberg | Getty Images

На 62-годишна възраст в петък почина изпълнителният директор на Oracle Марк Хърд.

Компанията потвърди смъртта на своя лидер, въпреки че не уточни от какво е причинена.

Хърд вероятно е починал вследствие на болест, поради която миналия месец беше принуден да вземе отпуск. Основателят и председател на съвета на директорите на Oracle Лари Елисън е съобщил в имейл до служителите, че Марк е почина рано сутринта в петък, предаде CNBC, цитирана от TechNews.bg.

По думите на Елисън, компанията е загубила острия ум на Хърд и рядката му способност бързо да анализира и решава проблеми.

Марк Хърд застана начело на Oracle през 2014 г. заедно със Сафра Кац. В началото подобно разделение на една позиция предизвика скептицизъм сред анализаторите, но оттогава акциите на компанията поскъпнаха с 37%.

Между 2005 и 2010 г. Марк Хърд беше главен изпълнителен директор на Hewlett-Packard. И въпреки че под негово ръководство ценните книжа на компанията почти удвоиха стойността си, мандатът на Хърд като CEO на HP беше придружен от редица скандали.

През 2006 г. членовете на борда на директорите инициираха вътрешно разследване, поради изтичане в медиите на поверителна информация, а през 2010 г. Хърд бе принуден да напусне HP на фона на подозрения за сексуален тормоз

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари