Един от най-издирваните престъпници във Великобритания е арестуван у нас

0
32-годишен "кокаинов крал" бе арестуван в Пловдив
32-годишен "кокаинов крал" бе арестуван в Пловдив

Макан беше посочен като един от най-издирваните във Великобритания в списък с имена

32-годишен "кокаинов крал", един от най-търсените мъже във Великобритания, е арестуван в България "с фалшив паспорт, съобщава „Дейли Мейл“, предаде NOVA

32-годишният Бенджамин Макан е арестуван в хотел в град Пловдив в понеделник, докато носел фалшив паспорт и истински паспорт на чуждо име.

Макан, родом от Норфолк, е издирван от местната полиция по обвинение в заговор за доставка на няколко килограма кокаин през 2020 г. с помощта на криптирани мобилни телефони.

Смяташе се, че британецът се укрива в Барселона, но е бил проследен до България след съвместна операция на Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство, българската полиция и испанската Гражданска гвардия. В момента той е задържан в България, където очаква екстрадиция обратно в Обединеното кралство. Максималната присъда за доставка на наркотици от клас А е доживотен затвор.

Макан беше посочен като един от най-издирваните във Великобритания в списък с имена, публикуван от Crimestoppers през януари. Оттогава са арестувани петима от 12-те души - всички мъже - посочени в списъка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари