Един от най-издирваните хора в света е бил в България?

0
На територията на страната ни има хора с български паспорти, които са част от Ислямска държава
На територията на страната ни има хора с български паспорти, които са част от Ислямска държава

На територията на страната ни има хора с български паспорти, които са част от Ислямска държава.

Това, което се случва в Пазарджик, се случва днес в Ихтиман. Там има амфетамини, метамфетамини, хероин и хора с автоматично оръжие, заяви Григор Здравков от сдружението "Антимафия", цитиран от Канал 3.

"Съществува затворена общност от 3 - 4 хил. души. Градът е един удобен център, близо е до София. Това до половин година ще стане ясно и на ДАНС, но ако аз трябва да им казвам - да си сменим ръководството на Агенцията. Тука ни ползват като някакъв хоспис на преминаващи джихадисти и за преминаването на парични потоци, затова няма да ни взривят скоро, обясни Здравков. Преди дни от ДАНС публикуваха доклад, в който се посочваше, че има засилена такава дейност и не е ясен произходът на 2,3 млрд. евро, влезли по сметки в наши банки."

Според Григор Здравков през страната минават хора, заминаващи се предимно с логистика, но са от високите етажи в организация. „Един от тях е Хасан Барак Ататил е човекът, който планира операциите на "Ислямска държава".  Той е един от най - издирваните хора в света. Издал е последните заповеди за атентатите в Париж и Брюксел. Сигналите са от чужди служби и ДАНС не трябва да отрича, че те са били в страната ни.

"Над него е само официалният ръководител на „Ислямска държава". Без негово одобрение нищо не се случва", категоричен е Здравков. По думите му той и няколко други ръководители са спали в Пазарджик и най-вероятно хората там не са знаели, че са толкова високопоставени.

От Антимафия са категорични, че има и българи сред джихадистите. Според Здравков лицето с фамилия Куюмджиев, раждан в София, работил е в голяма компютърна фирма, в момента е с две разработки от чужди служби - френска и италианска за продажба на оръжие и за финансови преводи към терористичната организация.

„В един момент той започва да внася коли и се появява в Южна Франция, на това аз му казвам коли срещу наркотици, и започва да предлага оръжие и парични преводи в един момент. Освен за тези две услуги, той предлагат и трафик на хероин по канал Южна Африка - Европа. Лицето често ходи в Кипър, в Ница и на още няколко места. От ДАНС са обяснили пред чуждо посолство у нас, че този човек е чист като сълза", разказа той.

Според Здравков схемата с преводите стават през двама или трима души. „Също така българите сме сред най-добрите в правенето на скиминг устройствата. От 2005 година до 2016 година съм посочил с ЕГН-та около 30 или 40 души за това, едната половина са разработвани от ДАНС, а другата са под техен чадър", каза още той. „Данните са 100% достоверни и са предоставени от чужди служби."

"През нас минава основният канал за логистика, достатъчно добри сме, за да правим и фалшиви документи. Това е все е едно да си гръмнеш трезора, в който си държиш парите. От Косово и други части на Балканите се набират една голяма част от джихадистите", каза Григор Здравков.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари