Джунглата в гробищен парк Басарбово: Двама души, с малко техника и ниски заплати, това могат

1
Обяснението е на новия управител
Обяснението е на новия управител

Снимката е от 18.07.2021 г., гробищен парк Басарбово. По съвет на управителя там, се обръщам към вас, г-н кмете.

Това пише г-жа Валя Кънчева във фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе", възмутена от липсата на поддръжка на пространствата около гробовете.

"На моя въпрос защо е тази джунгла от близо 1-2 м растителност в пространствата около гробовете и ивицата до асфалтовия път, обяснението от новия управител беше, че с двама души, с малко техника и ниски заплати, това могат. Никой не искал да работи за 650 лв заплата, цитирам. Имаше и купчини от неизхвърлени изсъхнали треви. Асфалтовият път е с много дупки. Не виждам какво се променя там. Намерих една стара публикация от 2016 г. със същия проблем.", обясни разочарована гражданка и допълни, че преди няколко месеца се коментираше от общинските съветници, че ще има промени, които за съжаление не се виждат.

"Освен да се увеличават приходите към общината с промените в Наредба 13, нека да се види, че общината поддържа алеите и подходите към гробовете. Иначе поддръжката на самия гроб е задължение на гражданите. Затова и бях вчера там и 2 часа с две ръце свърших каквото е мое задължение, но и почистих алеята към гроба. Имаше възрастна двойка , която не можа да стигне до гроба, който търсеха.", завършва поста си г-жа Кънчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари