Джон Макафи обеща да разкрие създателя на Bitcoin

0
Аз защитавах самоличността на Сатоши. Време е обаче това да спре
Аз защитавах самоличността на Сатоши. Време е обаче това да спре

Известният технологичен предприемач Джон Макафи обяви, че ще разкрие пред света кой е създал Bitcoin - и ако спази думата си, той ще отговори на може би най-големия въпрос в света на криптовалутите.

Преди дни Макафи обяви в Twitter плана си да разкрие информация за истинската самоличност на Сатоши Накамото - името, с което е известен създателят на Bitcoin.

„Аз защитавах самоличността на Сатоши“, пише Макафи. - Време е обаче това да спре. Самозванци твърдят, че са Накамото, ние губим време и енергия в търсенето му - това е разхищеие".

Дали Макафи всъщност знае истинската самоличност на създателя на Bitcoin, може само да се гадае. Но досега той е писал в Twitter, че Сатоши е мъж и живее в Съединените щати. Той също така не е ЦРУ, правителствена агенция, компютърният учен Ник Сабо, технологичният предприемач Илон Мъск, или брюнет, пише Economic.bg.

О, и да, той също така, е жив. Поне според твърденията на Макафи.

Ако се започне с търсене на игла в купа сено, в САЩ има около 156,1 милиона мъже и около 1 милион от тях работят за правителството. Да кажем, че около 50% са брюнети - което ни оставя със 77.5 милиона потенциални "Сатоши Накамото", изчислява Futurism.com.

Ако Макафи иска някой да повярва, че всъщност знае кой е създал Bitcoin - или иска да окаже натиск върху истинския Сатоши, той ще трябва да даде доста по-стесняващи търсенето жокери, допълва медията.

"Да, пия, употребявам наркотици, преследвам жени, бягам от закона - което съм правил от 19-годишна възраст", пише той в защита на способността си да назове неуловимия програмист. - Но това не премахва факта, че създадох страхотна компания, чийто фокус е да спира хакерите. Знам достатъчно за хакерството. Аз все още съм "Шибаният Джон Макафи", написа той в социалната мрежа.

Създателят на едноименната антивирусна програма и компания е една от легендарните личности в технологичния сектор. Известен е освен с успеха на начинанието си, така и с употребата на наркотици и ексцентричен и дори скандален живот, обвинения в убийство, арести и затвор. В последно време той се занимава с криптовалути.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари