Джокович триумфира на "Уимбълдън"

0
Сърбинът победи изключително драматично Роджър Федерер в битка, продължила малко над 5 часа
Сърбинът победи изключително драматично Роджър Федерер в битка, продължила малко над 5 часа Снимка: Getty Images

Пет сета и над пет часа игра определиха новия шампион.

Световният №1 Новак Джокович спечели най-престижния тенис турнир "Уимбълдън" за пети път в кариерата си. На финала сърбинът победи изключително драматично Роджър Федерер с 3:2 сета (7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 12:12/7-3/) в битка, продължила малко над 5 часа.

Двамата изиграха епичен мач, в който Ноле спечели първия сет след тайбрек, а швейцарският Маестро взе втория с категоричното 6:1. В третата част за втори път се стигна се стигна до тайбрек, в който Джокович отново успя да се наложи. Федерер обаче не се предаде и изравни след 6:4. В решителния маратонски пети сет Ноле показа по-здрави нерви и се наложи с 12:12/7-3/, защитавайки титлата си.

Двамата се изправиха един срещу друг на Централния корт в "Ол Инглънд Клъб", за да определят кой ще спечели поредното издание на най-престижния тенис турнир за трети път. И двата пъти досега трофея отиде при Джокович, като това се случи през 2014 и 2015 г. Швейцарецът има само един успех над сърбина на тревата в Лондон - в полуфиналите през 2012 г. Третият успех за Ноле е и неговата пета титла от "Уимбълдън", където Федерер има 8.

Джокера продължава да има предимство в преките сблъсъци - вече 26 срещу 22 победи за Маестрото. Интересното е, че Федерер няма успех срещу първата ракета на Сърбия от близо четири години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари