Джокович е новият крал на "Уимбълдън"

1
Сърбинът спечели своята 13-та титла от Големия шлем
Сърбинът спечели своята 13-та титла от Големия шлем

Сърбинът спечели своята 13-та титла от Големия шлем.

Новак Джокович е новият шампион на "Уимбълдън". Сърбинът изигра една от най-силните си срещи, като не остави никакъв шанс на своя съперник Кевин Андерсън и се наложи с 3:0 сета: 6:2 6:2 7:6 (3).

Това е четвъртитриумф за Ноле на "Уимбълдън", като предишните случаи, в които той спечели трофея, са през 2011-а, 2014-а и 2015-а година. Джокович записа своята 13-та титла от Големия шлем от 22 финала.

Срещата започна по най-добрия начин за Ноле, който успя да пробие още в първия гейм. При 30:40 Андерсън показа нервност, като направи двойна грешка. Джокович успя да вземе подаванията си до края на сета, докато съперникът бе пробит и в петия гейм на срещата, с което сърбинът спечели първия сет с 6:2.

Втората част започна по идентичен начин, като Ноле успя да направи пробив още в самото начало и с увереност поведе с 2:0 сета. Кевин допусна твърде много непридизвикани грешки, които му дадоха едва два гейма, а хладнокръвието на Джокович му помогна да спечели отново с 6:2. Сърбинът трябваше да отрази само един брейкпойнт, който със силен форхенд взе точката.

Третият сет беше най-оспорваният в срещата, като всеги взимаше геймовете при свой сервис. Кевин Андерсън имаше своите възможности, но Джокович се спаси в сета. В тайбрека по-здрави нерви показа сърбинът, като спечели сета и мача със 7:3 точки.

Джокович пропусна втората част от миналия сезон заради контузия. Последва операция, която го извади от тениса за няколко месеца. От началото на сезона Ноле подобрява все повече формата си, като това е първи финал за него от 2016-а година на някой от 4-те най-престижни турнира.

Андерсън пък записа своята втора загуба на финал от Големия шлем, като в същото време за него това бе шесто поражение от седем мача срещу Новак Джокович.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари