Джо Байдън за нападението над Пол Пелоси: Стига!

1
"Всеки съзнателен човек трябва да се изправи и да се обяви срещу насилието в политиката, независимо от убежденията си", категоричен е президентът на САЩ
"Всеки съзнателен човек трябва да се изправи и да се обяви срещу насилието в политиката, независимо от убежденията си", категоричен е президентът на САЩ Снимка: Mandel Ngan/AFP/Getty Images

"Всеки съзнателен човек трябва да се изправи и да се обяви срещу насилието в политиката, независимо от убежденията си", категоричен е президентът на САЩ

82-годишният Пол Пелоси, съпругът на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, който беше нападнат с чук в дома им в Сан Франциско, е със счупен череп и фрактури по ръцете, опериран е, и лекарите очакват пълно възстановяване.

Нападателят е търсил Нанси Пелоси, която в този момент е била във Вашингтон, той е задържан, предава БНТ. Мотивите му не са известни, но има криминално досие. Г-жа Пелоси вече е пристигнала в болницата при съпруга си.

Съединените щати са в разгара на кампания за междинни избори за Конгрес. На 8 ноември ще бъдат избрани всички 435 членове на Камарата на представителите, и 35 от стоте места в Сената. Нападението беше коментирано от президента Байдън по време на предизборна изява във Филаделфия.

"Това е подло. Това няма място в Америка. Има твърде много насилие, политическо насилие, твърде много омраза, ярост. И какво ни кара да мислим, че една партия може да говори за откраднати избори, да ги нарече измама, всичко това са куп лъжи, но те влияят на по-лековерните хора. Какво ни кара да мислим, че това няма да разяде политическия климат. Стига! Достатъчно - всеки съзнателен човек трябва да се изправи и недвусмислено да се обяви срещу насилието в политиката, независимо от убежденията си", заяви Джо Байдън, президент на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Chuck&Gek
    Добре че пича не е имал пирони от големите, та да го закове. Бай Дън щеше да го провъзгласи за новия Христос!
  • 4
    2
    Потребител
    Гъди, гъди, гъди! :) Как е а не е много добре да те човъркат когато най-малко очакваш а Бай Дъне. Щом можеш да използваш Н. Пелоси за инструмент в Китайско-тайванските отношения и да разпалваш протести в Иран значи можеш и да търпиш вътрешни размирици в САЩ :)
  • 3
    1
    Чакай, чакай!
    Сега ви почват, мамичката ви! И ще си платите за всички причинени от вас войни и злини!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари