Джо Байдън: Ще защитаваме Тайван в случай на инвазия от Китай

0
Вашингтон не възнамерява да насърчава незавимисимостта на Тайван
Вашингтон не възнамерява да насърчава незавимисимостта на Тайван Снимка: Getty Images

Вашингтон не възнамерява да насърчава незавимисимостта на Тайван

Американските военни сили ще защитават Тайван в случай на евентуална "инвазия" от Китай. Това заяви американският президент Джо Байдън в интервю за CBS, пише в-к "Труд".

Той беше попитан дали американската армия ще защити Тайван. "Да, ако наистина има безпрецедентна атака", отговори държавният глава. След това журналистът го попита дали САЩ ще "защитят Тайван в случай на китайска инвазия". "Да", повтори Байдън.

Той потвърди, че Вашингтон не възнамерява да насърчава независимостта на Тайван. "Съгласни сме, че подписахме преди много години и че има политика на „един Китай“, а Тайван сам решава за своята независимост. Ние не насърчаваме тяхната независимост. Това е тяхно решение", добави държавният глава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    коко
    Ще го защитават до последния Тайландец, само че те са много по-малко от Китайците. ;)
  • 7
    4
    робин худ
    Ама разбира се че и там ще си сложите осрания хамерикански задник боклуци и ако ким ви го распори да не ревете боклуци
  • 2
    3
    До 1
    Светни ме къде да си обърна еврата в рубли,че да съм на далавера???
  • 5
    2
    русенец
    Ще го защитавате както Афганистан ли? Или както Украйна?:) Ама май ще се окажат верни предсказанията , че Байдън ще загроби Хамериката!
  • 4
    1
    ...
    колкото и се пенеше, че щя унищожиш руската икономия за дни ако нападне усраина. е, всички виждаме резИлтата, рублата по-скъпа от всякога, икономиката на раша върви нагоре. тайван ще е китайски, а ти отново ще бъдеш посмешище.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари