Джо Байдън ще подпише заповед за "екологична справедливост"

1
Заповедта има за цел да създаде Служба за екологична справедливост към Белия дом
Заповедта има за цел да създаде Служба за екологична справедливост към Белия дом Снимка: Фейсбук

Заповедта има за цел да създаде Служба за екологична справедливост към Белия дом

Американският президент Джо Байдън ще подпише днес изпълнителна заповед, според която федералните служби трябва да отделят повече внимание на екополитиките, които вредят на обществото, съобщиха от Белия дом, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Заповедта има за цел да създаде Служба за екологична справедливост към Белия дом, която да координира работата по ековъпросите на различните служби и агенции на правителството. Освен това федералните служби ще трябва да информират обществото ако токсични субстанции са изтекли от федерално съоръжение.

Инциденти, като дерайлиралият през февруари в Ийст Палъстийн в щата Охайо влак, превозващ опасни химикали, привлчкоха вниманието към екологичните катастрофи, на които жителите на някои райони са изложени по-често, отбелязва агенцията.

"Прекалено дълго време общности в цялата страна са изложени на постоянна екологична несправедливост чрез замърсяване с токсични вещества, ниски инвестиции в инфраструктура и ключови услуги, както и на редица други диспропорционални екологични щети, които често се дължат на наследство от расовата дискриминация", каза в изявление Белият дом.

Байдън ще обяви инициативата днес по време на събитие в Розовата градина на Белия дом.

Той редовно използва правомощията на изпълнителната власт в определени области, като околната среда и расата, където способността му да прокарва нови закони е ограничена от разединения Конгрес, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари