Джо Байдън ще говори пред Конгреса за "историческите си постижения"

0
Очаква се демократът да изтъкне постиженията си в Белия дом, за да разсее опасенията относно възрастта си и да предупреди за заплахата за демокрацията, която представляват Доналд Тръмп
Очаква се демократът да изтъкне постиженията си в Белия дом, за да разсее опасенията относно възрастта си и да предупреди за заплахата за демокрацията, която представляват Доналд Тръмп Снимка: Joe Biden / Facebook

Очаква се демократът да изтъкне постиженията си в Белия дом, за да разсее опасенията относно възрастта си и да предупреди за заплахата за демокрацията, която представляват Доналд Тръмп

Американският президент Джо Байдън ще говори пред Конгреса тази вечер за "историческите си постижения" като държавен глава, съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

"Президентът ще говори за историческите постижения, които е направил за американския народ, както и за визията си за бъдещето", каза тя пред репортери. Жан-Пиер добави, че за три години на поста Байдън е успял да направи повече, отколкото повечето президенти за два мандата. Тя не уточни дали Байдън ще спомене подкрепата за Украйна, като каза, че все още няма какво да съобщи по този въпрос, пише вестник "Сега".

Според наблюдатели, в годишната си реч "За състоянието на съюза" Байдън ще се опита да изложи аргументи за преизбирането си и да разгледа редица неотложни вътрешни и международни въпроси.

Очаква се демократът да изтъкне постиженията си в Белия дом, за да разсее опасенията относно възрастта си и да предупреди за заплахата за демокрацията, която представляват Доналд Тръмп и крайните десни републиканци в цялата страна.

Вероятно Байдън ще подчертае и необходимостта от международно единство пред лицето на конфликтите, бушуващи в Украйна и Газа, като позицията му по последния се превърна в особен проблем по време на предварителните избори на демократите - избиратели в щати като Мичиган и Минесота отбелязаха в бюлетините си "неангажиран" и така изразиха неодобрението си към неуспеха му да постигне прекратяване на огъня от страна на Израел.

По традиция, редица високопоставени гости са поканени да присъстват на събитието. Сред поканените са Юлия Навалная и Елена Зеленска, които обаче вероятно няма да присъстват. Поканени са Михаил и Ела Гершкович - родителите на репортера от Wall Street Journal Еван Гершкович, който е в руски затвор.

Гост на първата дама д-р Джил Байдън ще бъде Кейт Кокс, майка от Тексас, принудена да потърси спешен аборт извън родния си щат, след като е завела дело за правото да прекъсне нежизнеспособна бременност. Друга поканена е Кайла Смит - друга жена, която е била принудена да напусне родния си щат, за да направи аборт. Поканена е и д-р Кейтлин Бернард - лекар от Индиана, която направи аборт на 10-годишно момиче, забременяло след изнасилване в Охайо.

Поканени са роднини на 17-те американци, държани като заложници от Хамас. Рапърът Дебелият Джо е поканен от калифорнийската конгресменка от Демократическата партия Нанет Бараган. Председателят на профсъюза AFL-CIO Лиз Шулер, който тази година подкрепи президента Байдън, беше поканен от демократа от Уисконисин Марк Покан. Даун Чапман, която води кампания за защита на жертвите на радиационно отравяне, е гост на републиканския сенатор от щата Мисури Джош Хоули. Ветеранът от Виетнам Фред Хамилтън е гост на сенатора демократ от Монтана Джон Тестър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Джо БайПън
    Щях да говоря нещо ама се насрах и сега трябва да ми сменят памперса...
  • 2
    2
    Хаха
    Дано само докато иде и да не забрави кой е и защо е отишъл там
  • 2
    1
    Дядото
    Да ходи и да си вземе пенсията, че днес в седми
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари