Джо Байдън се отправи към опечаления град Ювалди

0

Президентът на САЩ е съпровождан от първата дама Джил в тъжното пътуване  

Президентът на САЩ Джо Байдън се отправи към тексаския град Ювалди, където преди пет дни се разигра истинска трагедия, когато 18-годишен въоръжен нахлу в начално училище и уби 21 души, сред които 19 деца, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Да загубиш дете е все едно да ти изтръгнат част от душата", заяви Байдън още веднага след кървавото нападение. "Нищо не е вече същото", допълни тогава той. Президентът напълно разбира мъката на опечалените близки на децата, тъй като той също е изгубил две от децата си. Дъщеря му загина още като бебе в автомобилна катастрофа, а синът му почина преди няколко години от тумор, припомнят агенциите.

В тъжното пътуване до Ювалди президентът е съпровождан от първата дама Джил. Двамата ще посетят импровизирания мемориал, издигнат за жертвите на трагедията пред началното училище. После семейство Байдън ще присъства на меса, а след това ще има среща с близки на жертвите и с оцелели от кървавото престъпление.

Това е второ подобно пътуване на президента след подобна стрелба в последните седмици. На 17 май той беше в Бъфало, където привърженик на расистките теории уби 10 чернокожи в супермаркет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари