Джо Байдън: Призовавам Конгреса да приеме законодателство, забраняващо автоматичните оръжия

0
Имаме нужда от повече и по-бързи действия, за да спасим животи, каза американският държавен глава
Имаме нужда от повече и по-бързи действия, за да спасим животи, каза американският държавен глава Снимка: Фейсбук

Имаме нужда от повече и по-бързи действия, за да спасим животи, каза американският държавен глава

Американският президент Джо Байдън призова днес отново Конгреса да забрани автоматичните оръжия, ден след стрелба в МОЛ в Тексас, предаде Франс прес.

Отново призовавам Конгреса да приеме законодателство, забраняващо автоматичните оръжия и пълнителите с голям капацитет. Призовавам за въвеждане на проверки на съдебното и психиатрично миналото. За изискване за безопасно съхранение (на оръжия). За прекратяване недосегаемостта на производителите на оръжия“, каза в изявление американският президент.

Ще го подпиша веднага“, каза Байдън, предава БТА.

Имаме нужда от повече действия и по-бързи, за да спасим животи“, допълни той.

Твърде много семейства имат празни столове около масата си. Републиканските членове на Конгреса не могат да продължат да реагират на тази епидемия с вдигане на рамене. Мисли и молитви, изречени в Туитър, не са достатъчни“, посочи Байдън.

Във вчерашния следобед въоръжен мъж откри стрелба в търговски център в района на Далас, щата Тексас, като уби осем души и рани още няколко, преди самият той да бъде застрелян.

Според американския президент сред жертвите има и деца.

В САЩ, където смъртоносните стрелби са нещо обичайно, има повече лични оръжия, отколкото жители.

Призивът на Джо Байдън едва ли ще доведе до забрана на подобни оръжия от Конгреса. Републиканците, които контролират Камарата на представителите, са яростни противници на подобна идея, посочва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари