Джо Байдън получи нови ваксини срещу COVID-19 и грип

1
Американският президент призова сънародниците си да последват неговия пример
Американският президент призова сънародниците си да последват неговия пример Снимка: EPA / БГНЕС

Американският президент призова сънародниците си да последват неговия пример

Актуализирана версия на ваксината срещу COVID-19 е била поставена на президента на САЩ Джо Байдън, както и противогрипна ваксина, съобщи Белият дом, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Главният лекар на Белия дом, д-р Кевин О'Конър уточни, че двете инжекции са били поставени на президента още в петък. Той добави, че преди няколко седмици 80-годишният Байдън е бил ваксиниран и срещу респираторно-синцитиален вирус (RSV).

"С навлизането в сезона на настинките и грипа президентът насърчава всички американци да последват неговия пример и да се консултират със своя доставчик на здравни услуги или фармацевт, за да се уверят, че са напълно ваксинирани", подчерта О'Конър.

По-рано този месец Центровете за контрол и превенция на заболяванията одобриха новата ваксина срещу COVID-19 за всички лица на възраст над 6 месеца. Тежестта на пандемията от COVID-19 е намаляла, но все още всяка седмица в САЩ има хиляди хоспитализации и стотици смъртни случаи. Експертите се притесняват, че имунитетът от предишни ваксинации и инфекции отслабва при много хора и новата инжекция би спасила много животи, отбелязва АП.

Първата дама Джил Байдън даде положителен тест за COVID-19 по-рано този месец, но симптомите ѝ бяха леки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    гфйтрй
    какъв е смисъла да ваксинират силиконова аниматронична кукла?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари