Джо Байдън: Масовите стрелби в САЩ се превръщат в епидемия

1
Американският президент призова за реформа на закона за оръжията
Американският президент призова за реформа на закона за оръжията Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече насилието с огнестрелно оръжие в страната "епидемия" след поредната масова стрелба в Мисисипи. Това се казва в официално изявление на Белия дом, предава БГНЕС.

"Изминаха 48 дни от началото на тази година, а страната ни вече е преживяла най-малко 73 инцидента с масови стрелби. Мислите и молитвите не са достатъчни. Насилието с огнестрелни оръжия е епидемия и Конгресът трябва да действа веднага", се казва в изявлението на Байдън.

Президентът на САЩ призова за реформа на закона за оръжията. "Това включва изискване за проверки на миналото при всички продажби на оръжия, забрана на нападателните оръжия и пълнителите с голям капацитет, изисквания за безопасно съхранение на оръжията и премахване на имунитета на производителите, които съзнателно разпространяват нападателни оръжия по нашите улици", подчерта Байдън.

По-рано при стрелба в малкото градче Аркабутла в Мисисипи загинаха шестима души, а друг беше ранен. Стрелецът е бил задържан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Стефан
    Оправи си държавата и не си ври дъртия гъз в чуждите държави!
  • 4
    1
    русенец
    Всяка година в САЩ от огнестрелно оръжие загиват около 40-50 000 души. В това число не са самоубийствата с оръжие и инцидентите в армията.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари