Джо Байдън иска хуманитарна "пауза" във войната между Израел и "Хамас"

0
Мисля, че се нуждаем от пауза, каза президентът на САЩ
Мисля, че се нуждаем от пауза, каза президентът на САЩ Снимка: Джо Байдън / Facebook

Мисля, че се нуждаем от пауза, каза президентът на САЩ

Президентът Джо Байдън заяви, че според него трябва да има хуманитарна "пауза" във войната между Израел и "Хамас", предаде Асошиейтед прес.

"Мисля, че се нуждаем от пауза", каза Байдън. "Пауза означава да се даде време за извеждане на затворниците", каза 80-годишният демократ. Белият дом по-късно уточни, че под "затворници" президентът е имал предвид заложниците, държани от ислямисткото движение, отбеляза Франс прес

Призивът беше едва доловимо отклонение за Байдън и високопоставените сътрудници на Белия дом, които през цялото време на близкоизточната криза твърдо заявяваха, че няма да диктуват как израелците да провеждат военните си операции в отговор на нападението на "Хамас" от 7 октомври.

Но президентът е изправен пред засилващ се натиск от страна на правозащитни групи, други световни лидери и дори либерални членове на собствената му Демократическа партия, които твърдят, че израелските бомбардировки в Газа са колективно наказание и че е време за прекратяване на огъня. С изказването си Байдън оказа натиск върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да даде на палестинците поне кратка отсрочка от неспирната военна операция, в резултат на която загинаха хиляди хора, а палестинският анклав изпадна в хуманитарна криза, отбелязва АП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари