Общинска полиция - Русе глобява всеки, който се къпе в Дунава

4
Санкциите са от 20 до 100 лева, поясни Любомир Владимиров
Санкциите са от 20 до 100 лева, поясни Любомир Владимиров Видео: NOVA

Освен заради опасността от течения и ями, къпането е забранено и заради бактерия, открита във водата

Забрана за къпане в Дунав въведоха и тази година местните власти в българския участък на реката. В горещите юлски дни брегът на Дунав е привлекателно място за плаж. Едни от най-популярните места край Русе са кейовата стена и плажът срещу остров Люляка, наричан от русенци „Дунавските Малдиви”. Въпреки че навсякъде са поставени табели за забрана за къпане, нарушители има.

Дунав е дълбока река с много ями, с много подводни течения, с които дори и опитните плувци, за съжаление, не успяват да се правят. Често има инциденти в неохраняемите водни басейни. За съжаление, много от тях с фатален край”, твърди Любомир Владимиров - директор дирекция „Екология” в Община Русе, цитиран от NOVA.

За опасностите, които крие реката повечето хора знаят, но други не са съгласни със забраната. На нарушителите на забраната за къпане в Дунав се налагат глоби.

Санкциите са от 20 до 100 лева. Санкционира се от Общинска полиция - Русе. Патрулите обикалят регулярно по график плажните ивици, където е възможно с автомобил, където не може - пеша, но контролът се осъществява ежедневно”, поясни Владимиров.

Още една причина за забраната за къпане в Дунав - пробата, взета от Здравната инспекция, е показала наличие на Ешерихия коли - бактерия, която е възможно да предизвика стомашно чревни разстройства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    25
    Мда
    Като няма правила- що няма, като има- що има, не ми харесват, няма да ги спазвам...Говоря по принцип, не конкретно. И гледам, че по чуждите държави колкото и да са нелепи някои забрани - ни гък, ни мък- българите ги спазват, че иначе...
  • 6
    24
    daskal
    Мамицата ви мръсна! Оставете ни да дишаме, бе, изроди! До хорицата, които отдъхват край реката ли допряхте?!
  • 4
    23
    ники
    Кмета сложи роднини и познати в общинска нищо че видимо не мязат и на нормални хора ,а колко са интелигентни тръгнали инкасо автомобил да проверяват умниците това видях служителя му се смееше и го попита знае ли как се проверява такъв автомобил цирк вие си направете сметката сами ,а на тоя хубавец кмета това му беше май забрави че го избрахме да потърси сметка от предния ,а той влезе в неговите схеми ,кмете я обясни на всички как така стана с паркинга на общщинска територия как така го даде на таки за 30 год хубавец за 600хил на година наем като се има в предвид че пълен за 24 часа искарва 48 хил за 13 дни прави 600хил я обясни кмете на всичкини тези който уте ще искаш пак да те изберем обясни бе хубавец какво става защо тия пари не влизат в общинския или държавния бюджет ,а господин крадец оо извинявам се кмет предния може да е бил всякакъв но беше пич спираше и говореше с хората по улиците ,а ти мишка такава нещасна и вземи оправи дупките от водния проект всички си чупим колите в тях господин негодник че избори набижават а твоя гйон сурат пак ще се кандидатира
  • 2
    22
    прекрасно
    къде е общинска полиция бе, къде е коорс?!? сетне, абе кои са те, че ще ми казват кво да правя?!? алоу, май здравата ви гони шизофренията, а?!? и тука си лекувате комплексите, да ви видим колко сте велики?!? е, не сте, жалки сте! по минусите ще ви изброим колко сте!
  • 8
    21
    HHGJ
    Ако съм на лодката вътре и се плацикам, тоя ЗАКОНОРАЗПОРЕДИТЕЛ на плуване захапал фиш ли ще дойде или с водно колело?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари