Забраняват колите до един от най-красивите плажове в България

0
Заповедта да се затвори пътят до плажа, предизвика острото недоволство на хората от съседното село Българево
Заповедта да се затвори пътят до плажа, предизвика острото недоволство на хората от съседното село Българево

Министерството на околната среда и водите настоява да се спре достъпът на автомобили до плажа на залива Болата.

Мотивите са, че мястото е част от природния резерват Калиакра и само по този начин могат да се опазят местната флора и фауна. Заповедта да се затвори пътят до плажа, предизвика острото недоволство на хората от съседното село Българево, съобщава "24 часа".

По искане на екоминистерството на Болата вече са съборени две стари и опасни сгради. Пътят към морето е бил затворен от бетонно съоръжение, но жителите на Българево ги премахнаха и предупредиха за масови протести, ако им се забрани да ходят до залива. Според тях, забраната ще пречи на местния поминък и на туризма.

Болата е един от най-красивите плажове в България и е в топ 10 на най-красивите заливи в света. Той е много посещаван през лятото, включително и от чужденци. 

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева посочи, че ограничителните мерки са свързани изцяло с опазването на природата.

Жителите на Българево имат конкретни предложения как да се реши проблемът. За днес вече е насрочена среща с представители на министерството, областната администрация и община Каварна.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари