Джип падна в река край Монтана

0

Джип с четирима души в него падна в река край Монтана при опит да премине през затворен пътен участък.

Шофьорът на автомобила е загинал, а тримата пътници, сред които и едно дете, са настанени в болница, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тежкият инцидент е станал във вторник към 21:45 часа в село Доктор Йосифово, на 12 км от Монтана.

Джипът БМВ с видинска регистрация, управляван от 73-годишния Архангел М., пътувал от Монтана към Видин, но не спазил поставените знаци и табели за обход на селото поради ремонт на пътя.

Автомобилът влязъл в Доктор Йосифово, насочил се към полуразрушен и затворен мост, блъснал се в насип и скочил в реката. При падането колата се обърнала по таван и потънала до половината във водата. Шофьорът не успял да откопчае предпазния си колан и загинал. Другите трима в джипа – синът на водача Пламен А./47 г./, съпругата му Надя Д. /38 г./ и 9 годишното им момиче излезли на брега с помощта на мъж, който охранявал строителните материали на близо.

Семейството е транспортирано в областната болница, където медиците констатирали, че мъжът и детето са с комоцио, а жената с два счупени шийни прешлена.

Според осведомени загиналият мъж е посрещнал вечерта във вторник семейството на сина си, което живее в САЩ, и пътували за родния си дом. На мястото на катастрофата е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Според пътните полицаи причина за трагедията е неспазването на поставените пътни знаци за обход на селото, а най-вероятно и високата скорост на джипа.

От месеци пътят през селото е затворен. Има куп знаци и табели, но малцина ги спазват. ТИР-ове и леки коли летят като изтребители, късат жици, трошат плочки и беше въпрос на време да загине някой…”, заяви кметът на Д-р Йосифово Огнян Митов, пише Труд.

Местният управник е изпратил преди дни писма до Районното управление на полицията и Областното пътно управление да се вземат допълнителни мерки за охрана на опасния участък тъй като забраните не се спазват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари