Джина Лолобриджида ще се кандидатира за депутат на изборите в Италия

0
Легендарната италианска актриса е на достолепните 95 години
Легендарната италианска актриса е на достолепните 95 години Снимка: ЕПА/Getty Images

Легендарната италианска актриса е на достолепните 95 години

Известната италианска актриса Джина Лолобриджида ще се яви на изборите за горна камара (Сенат) на италианския парламент през септември, съобщи вестник „La Repubblica“, цитиран от БНР.

Според изданието 95-годишната филмова звезда ще бъде кандидат на политическата формация „Суверенна и народна Италия“ (Isv), в чиито листи е включена, благодарение на адвоката си Антонио Ингроя. От там се надяват да преодолеят 3-процентната бариера, необходима, според местното законодателство, за влизане в парламента.

Вестникът отбелязва, че това няма да бъде лесно, тъй като след приетата парламентарна реформа броят на депутатите е намален с около една трета – в долната камара от 600 депутатите вече ще бъдат 400, а в горната – от 315 са намалени на 200 сенатори.

Парламентарните избори ще се проведат на 25 септември.

Това не е първият опит на Лолобриджида в изборите: през 1999 г. тя се кандидатира за Европейския парламент с листата на "Демократите", но успя да събере едва 10 000 гласа.

През последните години името на актрисата в светските хроники се свързва основно със скандални истории около нейното имущество, заради което води съдебни дела с внука си Димитри. Роднините настояват, че Лолобриджида не е в състояние да управлява самостоятелно имуществото си и постоянно става жертва на изнудване от хора от своето обкръжение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    Цола Драгойчева започва да ми липсва. Откакто оня сенилен дъртак стана президент на САЩ, всички дъртаци пощуряха да стават политици .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари