Джейк Съливан: САЩ не изключват възможността да ударят Иран

1
Няма да навлизам в подробности, добави съветникът по националната сигурност на Белия дом
Няма да навлизам в подробности, добави съветникът по националната сигурност на Белия дом Снимка: Shawn Thew / EPA / Bloomberg

Няма да навлизам в подробности, добави съветникът по националната сигурност на Белия дом

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан каза вчера, че САЩ не изключват възможността да ударят Иран, като посочи, че предстоят още нападения срещу ислямистки бойци в региона, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Ще бъдат предприети още действия в отговор на ... трагичната смърт на тримата смели американски военнослужещи", посочи Съливан в предаването "Тази седмица" на телевизия Ей Би Си, визирайки удара с дрон в Йордания в края на миналия месец, при който загинаха трима американски войници.

"Трябва да се подготвим за всяка непредвидена ситуация", добави той. "И бих казал само, от гледна точка на Техеран, че ако решат да отговорят директно на САЩ, ще получат бърз и твърд отговор от нас", подчерта съветникът по националната сигурност на Белия дом.

В телевизионното предаване "Среща с пресата" на телевизия Ен Би Си, запитан за Иран, Съливан отговори: "Няма да навлизам в подробности за това, което сме отсъдили в полза или изключили от гледна точка на военни действия".

"Президентът е решен да отвърне със сила на атаките срещу нашия народ", добави той. "Президентът също така не търси по-широка война в Близкия изток", отбеляза съветникът по националната сигурност на Белия дом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари