Двудневни чествания в Русе на 120-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

3
Поредица от патриотични инициативи са подготвени за русенци
Поредица от патриотични инициативи са подготвени за русенци Снимка: bulgarianhistory.org

Поредица от патриотични инициативи са подготвени за русенци

ВМРО - Русе и Сдружение за военно-патриотично възпитание "Приказка за България" канят русенци да отбележат заедно 120-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание от 1903 година - най-мащабното въстание за обединение на българските земи. В края на настоящата седмица в Парка на младежта в Русе до неговата емблема - Вазата, в два поредни дни ще се проведат няколко патриотични инициативи. Това съобщават от пресцентъра на партията.

На 28 юли, петък, от 11 до 19:00 часа сдружение "Приказка за България" в Музей на открито ще предложи оръжейна експозиция на оръжия и военно снаряжение от различни исторически епохи, а специална изложба ще разкаже за подготовката и хода на въстанието. За желаещите да опитат своя мерник организаторите предлагат на място стрелба с лък и пушка.

На 29 юли, събота, от 11:00 часа ще се проведе военно-историческа реконструкция на моменти от Илинденско-Преображенското въстание 1903 година с участието на русенския клон "Ангел Кънчев" на дружество "Традиция" и с подкрепата на НЧ "Гоце Делчев 2009" - Русе и НЧ "Стефан Караджа 2018" - Русе. Зрителите ще научат повече за връзката на града ни с организацията на въстанието. Входът и през двата дни е свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари