Движението на електрически тротинетки по пешеходните зони на Шумен е забранено

5
А в Русе кога?
А в Русе кога?

Движението на електрически тротинетки по пешеходните зони на Шумен е забранено.

За спазването на правилата на движение от „наемателите“ на скутерите ще следят пътните полицаи и служители на общинската администрация, съобщиха от ОД на МВР. Глобата за неспазване на правилата е от 20 до 50 лева.

От Областната дирекция на МВР напомнят, че минималната възраст на водачите за управление на индивидуално електрическо превозно средство е 14 години, като водачите от 14 до 16- годишна възраст може да ги управляват само по велоалеи.

Управляващите ел. тротинетки трябва да се движат по велосипедна инфраструктура, а когато няма- възможно най-близо до дясната граница на пътното платно, в тъмните часове на денонощието или при намалена видимост да са с включени светлини и да има светлоотразителни елементи върху облеклото.

Да ползват каска, ако са на възраст до 18 години.

Забранено е движението по пътища и улици с максимално разрешената скорост е над 50 kм/ч, в зони със забрана за влизането на велосипеди, както и по улици за движение само на превозни средства от редовните линии. Водачите на електрически тротинетки не може да се движат с повече от 25 км/ч,забранено е да превозват други хора, да се движат в близост до друго превозно средство или да се държат за него, да управляват без да държат кормилото с ръка, да превозват, теглят или тласкат предмети, които пречат или създават опасност за другите участници в движението, да се движат по площите, предназначени само за пешеходци, да използват мобилен телефон, докато се движи.

ОДМВР - Шумен отправя апел за отговорно и внимателно управление на електрическите скутери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари