Две жени от русенско станаха жертви на ало измамници

1
Жените от село Смирненски и Образцов чифлик "изгоряха" с близо 7 000 лева
Жените от село Смирненски и Образцов чифлик "изгоряха" с близо 7 000 лева

Двама са станали жертва на телефонни измамници, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе.

Сигнали за извършените престъпления са постъпили вчера в РУ – Ветово и Второ РУ.

50-годишна жена от с. Смирненски е сигнализирала в районното управление в гр. Ветово, че на 5 декември сутринта е била потърсена по телефона от жена, която първо й поискала сумата от 8 500 лв, а после я е заплашила, че ако не даде парите ще й се случи нещо лошо.

След това се обадил мъж, който се представил за полицай. Той обяснил на потърпевшата, че трябва да предаде пари и злато, за да бъдат хванати евентуалните извършители на телефонна измама. Според дадените й указания жената сложила около 30 грама златни накити в чанта, която оставила в централната част на с. Смирненски.

Обяснено й било, че мястото се наблюдава от полицията и от екип на телевизията, затова след оставянето на чантата тя трябвало бързо да се махне от там и да се прибере в дома си.

Когато се прибрала получила отново телефонно обаждане, при което е разбрала за измамата. Случаят е документиран от разследващите. Нанесената щета е за около 2000 лева.

Също вчера, но в следобедните часове жертва на измама е станала жена на 83 години от кв. Образцов чифлик в Русе. Непознат мъж се обадил на домашния телефон на жената и се представил за служител от полицията. Той обяснил, че са научили номера й от измамници, които са заловили и които са имали намерение да я измамят.

Жената от своя страна обяснила, че не я е страх, тъй като живее заедно със сина си и семейството му. Тогава мнимият полицай й казал, че синът й е при тях и заедно с него тръгват към Образцов чифлик, за да заловят останалата част от престъпната група.

Полицаят разпоредил на възрастната жена да събере всички налични пари в дома си, да ги увие в найлонов плик и да ги хвърли през прозореца, защото по този начин ще ги спаси. Тя изпълнила разпореждането и изхвърлила през прозореца банкноти на обща стойност 4800 лв.

Щом сторила това тя поискала да говори със сина си, но й обяснили, че го няма, тъй като е взел парите, за да отиде при други полицаи и да опишат номерата на банкнотите. Веднага след това разговорът се разпаднал. Малко по-късно тя потърсила сина си и разбрала, че е измамена. Случаят е документиран от разследващите. Заведено е дознание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари