Две учителки заработиха по над 7000 лева от публикувани уроци в Дигиталната раница

3
Стоянка Митева и Гергана Колева са изготвили 82 урока по български език и литература, математика и родинознание
Стоянка Митева и Гергана Колева са изготвили 82 урока по български език и литература, математика и родинознание Снимка: МОН

Стоянка Митева и Гергана Колева са изготвили 82 урока по български език и литература, математика и родинознание

Двете учителки, разработили и публикували най-много уроци в Дигиталната раница в цяла България, преподават в един клас в едно и също училище – ОУ „Христо Ботев“ в село Екзарх Антимово, община Карнобат.

Стоянка Митева, класен ръководител на учениците от втори клас в училището, има одобрени и публикувани за национално ползване в платформата 41 дигитални урока по български език и литература, математика и родинознание - най-много от всички преподаватели по всички предмети в страната. Равна с нея е единствено учителката, която води занималнята на същия клас - Гергана Колева, която също има точно 41 свои урока в Дигиталната раница.

Двете преподавателки обаче не се конкурират, а напротив – взаимодействат си и се допълват, за да могат децата да усвоят максимално добре учебния материал, информира БТА.

„Самата платформа дава възможност уроците да бъдат използвани по много различни начини. Ако един урок бъде представен пред учениците в сутрешните часове за нови знания, след това част от него, заедно с упражненията, може да се използва за затвърждаване на наученото. В случай, че учениците са пропуснали нещо от новия материал, с помощта на дигиталните уроци, които сме подготвили, ние го затвърждаваме и по този начин получаваме обратна връзка“, споделят учителките.

Те проявили интерес към Дигиталната раница през пролетта тази година, когато им била представена платформата. „Искахме да предоставим на нашите ученици нещо ново – интерактивно, дигитално съдържание, което да приложим през тази учебна година, за да привлечем още повече тяхното внимание и интерес“, разказват учителките.

По думите им учениците са били изключително развълнувани от нововъведението. „С голямо желание се включват, работят в упражненията. Мисля, че е доста по-лесен и достъпен учебният материал за тях. Освен това са много по-активни“, споделя Гергана Колева.

Постепенно и други преподаватели в училището проявяват интерес към Дигиталната раница и възможностите, които дава тя. За създаването на дигитални уроци учителите по всички предмети в цялата страна разполагат с огромен набор от електронни образователни ресурси – презентации, 3D модели, анимации, видео.

Те могат да предоставят разработените от тях уроци за свободно ползване в Дигиталната раница. Ако те бъдат одобрени и публикувани в платформата, авторите им имат право на заплащане в размер на 179 лева за всеки урок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Respect
    Браво на тези жени! Поклон пред отдадеността им в тази трудна, но толкова благородна професия!
  • 3
    2
    Софи
    Браво,Велики са.!!!
  • 1
    1
    нунчо
    Учителките да вземат но счетоводител в ОУ-ще да вземе 3-4000 лв.,а контрольорите от общината да вземат по 1200лв. ужас къде е Кмета
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари