Две ученички получиха грамоти от ОДМВР - Русе

3

12-годишната Елена Узунова и 11-годишната Ванюша Касимова са отличени за своята доблестна постъпка

Децата заслужиха признанието и засвидетелстваното уважение от хората в униформи, заради достойното им поведение в една обикновена наглед житейска ситуация.

12-годишната Елена Узунова е ученичка в Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", а 11-годишната Ванюша Касимова в СУ „Възраждане“. Двете момичета са приятелки и по време на една от разходките си в града те намират на пейка в парк мъжки портфейл със солидна сума пари, лични документи и банкови карти. След кратко обсъждане на ситуацията, какво и как да направят с намереното, за да бъде върнато на собственика му, двете момичета вземат най-правилното решение да предадат вещта в полицията и я занасят в Областната дирекция на МВР - Русе.  Скоро след това полицаи се свързали със собственика на изгубените пари и документи и са му ги предали.

Вчера и днес Елена и Ванюша бяха посетени в учебните си заведения от служители на областната дирекция на МВР.

В Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" гостуваха главен инспектор Пламен Първанов, началник на Първо РУ, заедно със свои колеги от охранителна полиция и детската педагогическа стая, а в СУ „Възраждане“ - главен инспектор Явор Янков, началник на Второ РУ, заедно с колеги от аналогичните структури в неговото районно управление.

В рамките на проведените срещи Елена и Ванюша получиха поздравления от служителите на реда, които изказваха искреното си възхищение и благодарност за доблестната постъпка и почертаха, че тя е достоен пример за подражание от малки и големи, както и за добро възпитание, а честността, почтеността и добрите дела винаги имат смисъл и представляват стойностен модел на поведение. Те отправиха своите поздравления и към семействата и учителите на децата.

Двамата началници на районни управления връчиха грамоти на ученичките, подписани лично от директора на ОДМВР – Русе, както и комплекти от тениска и шапка, носещи знака на областната дирекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Потърпевш
    Аз искам да знам какво става с разследването на поголовните обири на къщи в Церовец? Много хора се разделиха с покъщината и вещите си, никой нищо не казва до къде е стигнало разследването, има ли заподосрени, задържани! Чакаме отговри и действия, господа разследващи! И то възможно най-скоро!
  • 3
    1
    Русенец
    Това е чудесно, което е направила полицията и децата най вече. НО защо е Русе няма задържан нито един за корупция или безстопанственост, няма нито една бяла якичка влязла в ареста. Вече хората си мислят, че градът ни е феодално владение и полицията не желае да работи. Нима не ви намирисва на пари около изкопите по улиците, около болницата, около общината.......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари